بررسی حقوقی ابردزدی از منظر حقوق نیازمند اثبات علمی و فنی این موضوع است.
دکتر کاظمی استاد حقوق بین الملل دانشگاه با طرح این موضوع در نشست “ابردزدی از منظر حقوق بین الملل”، افزود مساله ابردزدی به لحاظ علمی و فنی دارای موافقان و مخالفان جدی است .
وی افزود : با فرض اینکه ابردزدی واقعیت دارد، یا اینکه در آینده محتمل خواهد بود، بلحاظ حقوقی این موضوع از منظر منابع عرفی ، معاهده ای حقوق بین الملل و رویه قضایی بین المللی قابل ارزیابی است .
دکتر کاظمی تاکید کرد ، ابردزدی دررصورت واقعیت داشتن، با قواعد عرفی حقوق بین الملل از جمله اصل ممنوعیت استفاده زیانبار از محیط زیست ، اصل استفاده معقول و منصفانه از محیط زیست ، اصل ارزیابی خطرات زیست محیط و اصل همکاریهای بین المللی مغایرت دارد.
دکتر کاظمی افزود: بدلیل عدم اجماع و اثبات فنی، منابع معاهده ای و رویه قضایی مستقیم در این خصوص وجود ندارد ولی رویکرد به این موضوع از متن برخی از کنوانسیون ها که با مسائل مشترک زیست محیطی سروکار دارند، قابل احصا است .
این استاد حقوق بین الملل دانشگاه در تشریح دلیل حساسیت افکار عمومی کشور به موضوع احتمال ابردزدی توسط ترکیه گفت: این موضوع به عمکرد منفی و غیرحقوقی آنکارا در سدسازی های بی رویه در رودخانه های مشترک مانند ارس ، دجله و فرات مربوط می شود ، بطوریکه افکار عمومی این رویکرد را نوعی تروریسم آبی می دانند که ممکن است دامنه آن به سایر حوزه ها محیط زیستی گسترش یابد .
همچنین در این نشست دکتر محمد صالح انیسی به بررسی موضوع ابردزدی از منظر حقوق بشر زیست محیطی پرداخت .
دیدگاه خود را بنویسید