نشست ائتلاف تمدن‌ها با تاکید بر اهمیت دیپلماسی تیزهوشانه و انعطاف پذیر به جای دیپلماسی زور و قدرت به کار خود در استانبول پایان داد. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی باباجان، وزیر امور خارجه‌ی ترکیه در پایان نشست دور روزه ائتلاف تمدن‌ها که با نظارت سازمان ملل متحد در استانبول به کار خود پایان داد، بر ضرورت تحقق صلح در خاورمیانه به عنوان کلید اصلی تمام مسایل مربوط به چارچوب ائتلاف تمدن‌ها تاکید کرد. باباجان هم‌چنین پیوستن تعداد بیشتری از کشورها و سازمان‌ها به این ائتلاف، بررسی‌های صورت گرفته در این نشست و عملکرد آن را عامل خوش بینی نسبت به نتایج آن دانست.
روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن نیز در شماره روز سه شنبه نوشت سومین نشست ائتلاف تمدن‌ها سال آینده در برزیل برگزار می‌شود.
به گزارش ایسنا، میگوئل آنخل موراتینوس، وزیر امور خارجه‌اسپانیا نیز در این نشست اظهار داشت: نشست ائتلاف تمدن‌ها دیپلماسی جدیدی را موسوم به قرن ۲۱ مطرح کرد که از طریق آن جهان از گفت‌وگوی تمدن‌ها به ائتلاف تمدن‌ها انتقال یافته است.
به گزارش خبرگزاری مهر نماینده عالیرتبه سازمان ملل برای ائتلاف تمدن ها نیز در جلسه اختتامیه نشست استانبول این اجلاس را برای پیشرفت قاطع به منظور ایجاد ارتباط بین مردم جهان مثبت ارزیابی کرد.
جورج سامپایو تاکید کرد: این ائتلاف در تلاش است تا به جنگ و بحران‌های مداوم در جهان پایان دهد.
با وجود این وی اشاره ای به سیاست های جنگ افروزانه امریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه و نقش آنها در اشاعه تروریسم نکرد.
اما جو آسلبورن از وزیران اتحادیه اروپا طی سخنانی در این نشست خاطرنشان کرد: نوار غزه در سایه محاصره مداوم رژیم صهیونیستی به یک زندان باز تبدیل شده و نقض مکرر حقوق بشر از سوی رژِم اسراییل با انتقادات گسترده‌ای روبه رو شده است.
نشست دو روزه ائتلاف تمدن‌ها با هدف بررسی مشکلات جهان و تحولات بین‌المللی با مشارکت ۸۴ کشور و ۱۷ سازمان بین‌المللی تحت نظارت سازمان ملل در استانبول برگزار شد.
همزمان با برگزاری این نشست هزاران نفر از مردم ترکیه با برگزاری تظاهرات سیاست های توسعه طلبانه امریکا و کشورهای غربی و ناتو را محکوم و سیاست آنها را مانعی در برابر گفتگو و صلح میان فرهنگ ها و تمدنها عنوان کردند.
کشورهای غربی در شرایطی کوشیدند از اجلاس استانبول برای نشان دادن چهر ه ای صلح جویانه از خود استفاده کنند که دبیر کل جدید ناتو در این اجلاس از موضع خود در خصوص چاپ کاریکاتورهای موهن به ساحت پیامبر اکرم (ص) در روزنامه‌های دانمارک در سال ۲۰۰۵ دفاع کرد. وی در سال ۲۰۰۵ نخست وزیر دانمارک بود . “آندرس فوگ راسموسن” با ادعای اینکه تمامی اشکال سانسور، دشمن گفت‌وگو و تفاهم متقابل است ، از این اقدام موهن حمایت کرد .