در پی اعتراض های گسترده مردمی ، سرانجام وزارت آموزش قرقیزستان ممنوعیت استفاده از حجاب اسلامی در مراکز آموزشی این کشور را لغو کرد.موسایف وزیر آموزش قرقیزستان گفت پیش از این نیز استفاده دانش آموزان دختر از روسری را ممنوع نکرده بودند و بخشنامه مذکور جنبه توصیهای داشته است. ادعای وزیرآموزش قرقیزستان مبنی بر توصیه ای بودن بخشنامه ممنوعیت حجاب در شرایطی است که طی چند هفته اخیر تعدادی از دانش آموزان دختر که با حجاب به مدرسه آمده بودند، از سوی پلیس بازداشت شدند.وزارت آموزش قرقیزستان که اکثریت جمعیت آن را مسلمانان تشکیل میدهند، چندی پیش در اقدامی تعجب برانگیز بخشنامه ای صادر کرد که ورود دختران با پوشش حجاب به مراکز آمورزش ممنوع می کرد. بر اساس آمار جولای ۲۰۰۸ قرقیزستان حدود پنج میلیون و ۳۵۷ هزار نفر جمعیت دارد که دین ۷۵ درصد از آنها اسلام است . وزارتخانه آموزش قرقیزستان دلیل این اقدام را حمایت از دانش آموزان دختر در برابر باصطلاح “تأثیر دینی” اعلام کرد، اما به اینکه چرا نهادهای دولتی این کشور در برابر تحرکات برخی کشورها و گروههای خارجی جهت ترویج وهابیت در مدارس اقدامی نمی کنند، اشاره ای نکرد. تلاشهای حجاب ستیزانه در قرقیزستان با مخالفت گسترده مردم این کشور همراه شد . در این راستا “ضمیره کودیاپر گینوا” روزنامه نگار قرقیزستانی طی اظهاراتی ضمن انتقاد شدید از صدور این بخشنامه گفت: متأسفانه دولت ما سکولار شده است و صدور چنین قانونی پایمال کردن حقوق دختران به شمار میرود.در واقع صدور چنین بخشنامه ای خشم مسلمانان قرقیزستان را به شدت برانگیخت و باعث شکایت والدین و نهادهای غیر مردمی این کشور به قوه قضاییه و نهایتا لغو آن شد شد . البته دولت قرقیزستان پیش از این نیز محدودیت علیه اجرای شعائر اسلامی و بانوان محجبه وضع کرده است. از جمله اجبار در داشتن عکس بدون حجاب اسلامی برای دریافت شناسنامه، گذرنامه و کارتشناسایی کارمندی، بسیاری از زنان مسلمان قرقیز را از رسیدن به حقوق اساسی شان محروم کرده است . زنان مسلمان قرقیزستان که به حجاب پایبند هستند، نمیتوانند گذرنامه دریافت کنند و به همین دلیل نیز از سفر به مکه و زیارت خانه خدا محروم ماندهاند. در این راستا چندی پیش نشریه Turkish Weekly of Journal نوشت سازمان مدافع حقوق زنان مسلمان در قرقیزستان موسوم به “سازمان متکلم”، از دولت بیشکک خواست با تصویب قانونی داشتن گذرنامه با عکس اسلامی برای زنان مسلمان را امکانپذیر کند، اما دولت این خواسته را رد کرد .
بر اساس این گزارش برغم افزایش محدودیتها علیه مسلمانان در قرقیزستان چنانچه خانم آتیرکول آلیشوا، مدیر موسسه مطالعات منطقهای این کشور نیز گفته است رویکرد به اسلام در قرقیزستان در حال افزایش است . بطوریکه تعداد بانوان محجبه درحال افزایش است. هم اکنون در فروشگاه های شهر بیشکک انواع لباس های اسلامی که بخشی از آنها در داخل کشور تولید می شوند، مشتریان زیادی دارد.
با توجه به خواست اکثریت مردم قرقیزستان ناظران امیدوارند دولت و پارلمان این کشور گامهای جدی برای رفع محدودیتها علیه اجرای شعائر اسلامی بردارد ، شکی نیست که ادامه محدودیت های علیه اجرای شعائر اسلامی در قرقیزستان می تواند بر موقعیت قربان بیک باقی اف رئیس جمهوری قرقیزستان در انتخابات آتی ریاست جمهوری تاثیر منفی بگذازد. چنانچه هفتاد سال دین ستیزی کمونیستها نتیجه ای جدی بر مردم مسلمان قرقیزستان نداشت و آنها آموزه های اسلامی خود را حفظ کردند ، هر گونه محدودیت و ممنوعیت جدید علیه اجرای شعائر اسلامی نیز در این کشور نتیجه عکس خواهد داد .
دیدگاه خود را بنویسید