طی روزهای اخیر مباحث مربوط به احتمال دخالت ترکیه در شمال عراق بمنظور مقابله با پ ک ک ، واکنش های امریکا و عراق به این موضوع در کانون توجه مطبوعات و رسانه های ترکیه قرار داشت . در این راستا «امین شیرین » نماینده مستقل مردم استانبول هفته گذشته خواهان اقدام مجلس ترکیه برای دادن اختیارات قانونی به دولت اردوغان برای اجرای عملیات برون مرزی در عراق شد.شیرین در اطلاعیه‌ای که در اختیار رسانه‌ها قرار داد، به سخنان “رجب طیب اردوغان” نخست وزیر ترکیه مبنی بر این که ترکیه برای مبارزه با عناصر “پ.ک.ک.” که در شمال عراق مستقرند، آنچه را که لازم باشد خواهد کرد، استناد کرد. اظهارات نماینده مستقل مردم استانبول نشان می دهد که برخی از نمایندگان مجلس ترکیه معتقدند که برای نشان دادن جدیت ترکیه در این زمینه مجلس می‌باید یک اجلاس فوق‌العاده تشکیل دهد و دست دولت و ارتش برای اقدام علیه پ ک ک در خارج از مرزها را باز بگذارد . گفتنی است طی هفته های اخیر در پی تشدید عملیات نیروهای پ.ک.ک در ترکیه و تاکید پ ک ک بر هدف قرار دادن صنعت توریسم ترکیه ، مسئولان سیاسی و نظامی ترکیه در یک حرکت جنجالی از احتمال اجرای عملیات برون مرزی در شمال عراق علیه نیروهای پ.ک.ک سخن به میان آوردند. در این راستا سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه گفته است : “ترکیه برای حفظ امنیت خود در زمان مناسب تدابیر مناسب را اتخاذ و اجرا خواهد کرد.” پیش از وی نیز رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه اعلام کرده بود که ترکیه در صورت ضرورت برای مبارزه با نیروهای “پ.ک.ک.” نیروی نظامی به عراق اعزام خواهد کرد. اردوغان همچنین گفته است با لبریز شدن کاسه صبر ترکیه، با استفاده از پشتوانه حق دفاع مشروع ترکیه که مورد پذیرش قوانین بین‌المللی هم هست، آنچه برای مبارزه با تروریسم لازم باشد، به کار خواهیم برد. این اظهارات مقامات ترکیه با واکنش تند مقامات امریکایی مواجه شد .
در این راستا دان فراید” معاون وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد که عملیات برون مرزی ترکیه در عراق نتایج ناخواسته‌ای در پی خواهد داشت . ژنرال “مایرز” رییس ستاد ارتش آمریکا نیز تاکید کرد عملیات برون مرزی ترکیه در عراق می‌باید با نظر دولت عراق صورت گیرد . این در شرایطی است که بیان باقر صولاغی وزیر کشور عراق نیز با ناخرسندی از واضع ترکیه گفت عملیات برون مرزی نظامی ترکیه در خاک عراق نیازمند اجازه پارلمان آن کشور است. وی گفت که دولت بغداد نه از “پ.ک.ک.” و نه از هیچ گروه تروریستی دیگری حمایت نمی‌کند.
از نظر مقامات آنکارا یکی از دلایل افزایش تحرکات تروریستی پ ک ک عدم مقابله امریکا با فعالیت های پ ک ک در شمال عراق است و همین موضوع باعث تجدید قوای پ ک ک پس از اشغال عراق توسط امریکا شده است . البته آمریکا از سالها قبل “پ.ک.ک.” را به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته و قبول کرده است، اما امریکا عملاً با پ ک ک مقابله نمی کند . برغم در خواست های مکرر مقامات بلندپایه ترکیه از امریکا چنانچه رجب طیب اردوغان” نخست وزیر ترکیه هفته گذشته گفت آمریکادر مبارزه با پ.ک.ک فقط غیر از ارائه برخی موارد اطلاعاتی، کمکی به ترکیه نکرده است. اردوغان همچنین بطور تلویحی با گلایه از آمریکا گفت: “ترکیه بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر، آمادگی خود برای جایگیری در کنار آمریکا در مبارزه با تروریسم را اعلام کرد و در این راستا نیروی نظامی به افغانستان فرستاد. ولی آمریکا در مبارزه با “پ.ک.ک.” تاکنون به جز برخی کمکهای اطلاعاتی، اقدام عملی نکرده است.” شکی نیست که واشنگتن در صدد بهره‌گیری از نیروهای پ ک ک و گروههایی نظیر حزب “دمکرات میهن پرست” به رهبری “عثمان اوج‌آلان” علیه ترکیه است . در این راستا نیز تجربه نشان داده است که امریکا با اتخاذ رویکرد دوگانه به مقوله مبارزه با تروریسم ، نه حاضر به مقابله با پ ک ک است و نه اینکه تمایل دارد ترکیه اقدام جدی علیه پ ک ک در شمال عراق امجام دهد .