المار محمد یاراف وزیر امورخارجه جمهوری آذربایجان بتازگی در یک مصاحبه اختصاصی با فرانس پرس به تشریح مواضع کشورش در مورد مناقشه قره باغ ، بحران عراق و قبرس پرداخت . وزیر امورخارجه جمهوری آذربایجان با اشاره به پیوستن ده عضو جدید به اتحادیه اروپا ، تاکید کرد که این موضوع زمینه را برای حل مناقشه قره باغ و همراه شدن ارمنستان با این روند فراهم ساخته است . وی با اشاره به مخالفت ارمنستان با طرح دو مرحله ای ، تاکید کرد باکو همواره روی اجرای این طرح مصر است . اظهارات وزیر امورخارجه جمهوری آذربایجان پس از آن صورت می گیرد که الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان در سفیر اخیر خود به بروکسل با مقامات عالیرتبه اتحادیه اروپا از جمله رئیس کمیسیون اروپا در مورد مناقشه قره باغ گفتگو کرد . از اینرو بنظر می رسد که جمهوری آذربایجان بویژه با توجه به حمایت کمیسیون اروپا از طرح دومرحله ای به تعدیل مواضع ارمنستان در این خصوص امیدوار است . از نظر مقامات آذری مطرح شدن ایده « اروپای جدید : همسایگان جدید » زمینه را برای نهایی شدن مناقشه قره باغ بنفع باکو فراهم کرده است .این در شرایطی است که هفته گذشته سرژسرکیسیان وزیر دفاع ارمنستان استقلال قره باغ ، پیوند مرزی میان قره باغ و ارنمنستان و تضمین امنیت ارامنه قره باغ را بعنوان شروط ایروان برای حل مسالمت آمیز مناقشه قره باغ عنوان کرد . موضعی که ارمنستان طی سالهای اخیر همواره بر آن تاکید کرده است . از اینرو بسیاری از کارشناسان بر این نکته تاکید دارند که مناقشه قره باغ برغم گذشت ۱۶ سال همچنان در آغاز را ه برای حل فصل نهایی قرار دارد .
وزیر امورخارجه حمهوری آذربایجان در بخش دیگری ار مصاحبه خود با فرانس پرس ، تاکید کرد ، برغم رسوایی اخیر نظامیان امریکایی در زندانهای عراق و افزایش درگیریها ، باکو از عملیات امریکا در عراق حمایت می کند . یاروف بی توجه به نارضایتی اکثریت مردم مسلمان جمهوری آذربایجان بویژه شیعیان از هتک حرمت عتبات عالیات ، تنها به ابراز نگرانی در این خصوص بسنده کرد . این در شرایطی که طی روزهای اخیر برخی از محافل و گروههای سیاسی جمهوری آذربایجان بمانند اتحادیه نیروهای آذربایجانگرا با محکومیت اقدامات جنایتکارانه امریکا ، انتظار داشتند که دولت باکو نیز بمانند اکثریت جامعه جهانی و منطبق بر خواست مردم چنین اقدامی را محکوم بکند . اما دولت باکو چننی اقدامی را محکوم نکرده است . جنانچه باکو در قبال اظهارات اخیر سیفر امریکا مینی بر اینکه واشنگتن به همکاری اقتصادی با جمهوری خودخوانده قره باغ ادامه خواهد داد ، نیز موضع قاطعانه ای اتخاذ نکرد . حداقل انتظار افکار عمومی آن بود که جمهوری آذربایجان نیز بمانند برخی از کشورها نیروهای خود را از عراق خارج سازد .
وزیر امورخار جه جمهوری آذربایجان در پایان مصاحبه خود در مورد بحران قبرس نیز با اشاره مناسبات نزدیک باکو با ترکیه ، تاکید کرده است که جمهوری آذربایجان مطئنا اولین کشوری خواهد بود که از هرگونه تصمیم مثبت جامعه جهانی در مورد بخش ترک نشین قبرس حمایت خواهد کرد . این در شرایطی است که پیش از این رئیس جمهوری آذربایجان در سفر خود به ترکیه وعده داده بود که در صورت شکست طرح وحدت دبیر کل سارمان ملل ، اعلام استقلال بخش ترک نشین قبرس را برسمیت خواهد شناخت . اما تاثیر منفی این اقدام و ملاحظات اروپایی باکو بهمراه ناخرسندی از تاکبد مقامات عالیرتبه ترکیه به عادی سازی مناسبات با ارمنستان باعث شده است که دولت باکو از ایده قبلی خود در مورد قبرس عقب نشینی کند .