همزمان با اشتغال کشور به مباحث مهمی مانند مذاکرات هستهای، نسل کشی غزه و مسائل محور مقاومت در لبنان، عراق و یمن؛ و چالشهای داخلی ناشی از ناترازی ها، دور جدیدی از تحرکات برخی عناصر و محافل برای ایجاد اشتباه محاسباتی در کشور در خصوص کریدور جعلی زنگزور آغاز شده است که همسو با فتنه جبهه صهیونی و لندنی برای پیشبرد ایده تاسیس باصطلاح جهان ترک از طریق دالان تورانی ناتو با سوء استفاده از فضای ملتهب منطقه ای و جنگ اوکراین میباشد. نکته غامض و جالب این تحرکات همزمانی آن با اصرار رجب طیب اردوغان بر همراهی تهران با کریدور جعلی زنگزور است.
دکتر احمد کاظمی استاد دانشگاه و پژوهشگر ارشد مسایل اوراسیا در این خصوص ده نکته تبیینی را به شرح ذیل تاکید کردند:
۱. مهمترین دستورکار پانترکیسم در حال حاضر تلاش برای تغییر گفتمان رسمی و اصولی کشور در خصوص کریدور جعلی زنگزور است. برخی اشخاص و محافلی که به واسطه حضور در تعدادی از نهادهای سیاسی و امنیتی، عامل سردرگمی و محاسبه اشتباه کشور در قبال اجرای پروژه مشترک صهیونی، تکفیری و ترکیه ای در جریان جنگ دوم قراباغ (۲۰۲۰) و متعاقب آن استقرار رژیم صهیونیستی و جولان بی سابقه صهیونیسم در جوار مرزهای ایران در پوشش آزادی خاک اسلام بودند، اکنون نیز با پررویی، مخالفت کشور با کریدور جعلی زنگزور که در چارچوب خطوط قرمز مشخص شده از سوی مقام معظم رهبری در مخالفت با تغییرات ژئوپلیتیکی می باشد، اشتباه محاسباتی می خوانند.
۲. پیوند مثلث شوم پانترکیسم، الیگارشی مالی مرتبط با باکو و آنکارا، و عناصر نفوذی وابسته به محور لندنی _ صهیونی به دنبال تغییر گفتمان رسمی کشور در خصوص کریدور جعلی زنگزور هستند؛ چرا که باکو پس از شرط اعدام مهاجم به سفارت، در موضعی زیاده خواهانه، مهمترین شرط خود برای عادیسازی روابط را، عقب نشینی ایران از کریدور جعلی زنگزور عنوان کرده است.
۳. کریدور جعلی زنگزور به عنوان یک پروژه آنگلوساکسونی بدنبال تغییرات ژئوپلیتیکی و مرزی در منطقه قفقاز است موضوعی که مقام معظم رهبری آن را به عنوان خط قرمز مشخص کردند اما عناصر پانترکیسم تلاش میکنند اینگونه القا نمایند که خط قرمز تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری ربطی به کریدور جعلی زنگزور ندارد؟!
۴. تکنیک عناصر پان ترکیسم برای عادیسازی کریدور جعلی زنگزور، سانسور تبعات اساسی ضدایرانی ژئوپلیتیکی، ژئواکونومیکی و ژئوکالچرال این کریدور، و ارتباط این طرح با کلان پروژه تشیع زدایی از جمهوری آذربایجان و بازنمایی این پروژه به عنوان یک پروژه ترانزیتی طبیعی است که قرار است با اهداف عادی از طریق جنوب ارمنستان که الهام علی اف آن را آذربایجان غ ر ب ی می نامد، اجرا شود.
۵. پروژه کریدور جعلی زنگزور یا دالان تورانی ناتو بخشی از فتنه دویست ساله لندن برای تاسیس جهان ترک میباشد که همه دولتمردان ترکیه طی یک سده اخیر از آتاترک ، اوزال ، اجویت و اردوغان بر آن تاکید کردند.
۶. هم روسیه و هم چین به دلایل متعدد مخالف دالان تورانی ناتو هستند اما پانترکیسم برای تحمیق سیستم تصمیم گیری، ادعا دارد که این کشورها همراه این کریدور جعلی هستند. با توجه به نوع نگرش به چین و روسیه در ایران ، جبهه پان ترکیسم امیدوار است ادعای همراهی چین و روسیه، باعث چرخش کشور شود
۷. مسکو به دلیل محدودیت های ژئوپلیتیکی ناشی از جنگ اوکراین، و برای برای اهرم سازی در مقابل تسلط ترکیه و ناتو بر کانالهای داردانل و بسفر که موجب تشدید خفگی ژئوپلیتیکی روسیه در دریای سیاه شده است، به دنبال ایجاد یک کریدور انحصاری روسی در جنوب ارمنستان هست تا بزعم کاخ کرملین، ضمن مقابله با دالان تورانی ناتو، مزیت و ابزار جدید ژئوپلیتیکی برای خود ایجاد کند؛ فارغ از اینکه، این تصمیم روسیه بنوبه خود اشتباه است اما لابی پانترکیسم تلاش میکند این طرح جایگزین روسیه (کریدور روسی) را به عنوان تایید مسکو بر کریدور جعلی زنگزور و نبود تهدیدی با عنوان دالان تورانی ناتو بازنمایی کند تا افکار عمومی را از اصل این فتنه که دالان تورانی ناتو است، منحرف نماید. ضمن اینکه روسها هم از موضع ایران در خصوص هر کریدوری که منجر به تغییرات ژئوپلیتیکی شود، مطلع شده اند.
۸. مهمترین نگرانی چینیها از کریدور جعلی زنگزور، ایجاد یک “دالان قومی” از ترکیه به ایالت سین کیانگ با اتصال جغرافیایی باصطلاح جهان ترک میباشد که میتواند موجب تحریک جدایی طلبی اویغورهای مورد حمایت آنکارا در قالب طرحهای دیرینه ناتو گردد؛ به همین دلیل پکن در مواضع اعلامی و اعمالی خود با کریدور جعلی زنگزور همراهی نکرده است. پکن معتقد است در صورت توافق جمهوری آذربایجان و ارمنستان این مسیر نیز میتواند به عنوان یکی از مسیرهای کریدور میانی استفاده شود. بدیهی است توافق دو کشور و حفظ حاکمیت سرزمینی ارمنستان و گشایش خطوط مواصلاتی عادی ، بمعنای شکست کریدور جعلی زنگزور است.
۹. ترکیه به عنوان عضو ناتو نمیتواند مقابل طرح ۶۰۰ میلیارد دلاری دروازه جهانی امریکا و جی هفت برای مهار چین و مقابله با ابتکار ترانزیتی یک کمربند یک جاده چین باشد؛ به همین دلیل پکن با تاکید بر تنوع اصل مسیرهای ترانزیتی، به ویژه تمرکز بر مسیرهای دریایی، نگاه ایجابی به اصرار ترکیه به کریدور جعلی زنگزور ندارد، بلکه بر تقویت خط ریلی باکو، تفلیس و قارص و توسعه سرمایه گذاری در زیرساخت های ترانزیتی گرجستان تمایل دارد.
۱۰. ایده بازگشایی خط آهن جلفا، نخجوان و ایروان بدون اتصال جاده ای و ریلی جمهوری آذربایجان به نخجوان از مسیر کریدور ایرانی ارس، به معنای ایجاد وابستگی کشور به جمهور ی آذربایجان ، و فریب کشور برای همراهی با کریدور جعلی زنگزور است. یکی از وجوه خیانت جاده صاف کن های محور لندنی و صهیونی برای اجرای فتنه کریدور جعلی زنگزور، عدم حمایت آنها از کریدور ارس می باشد ، کریدوری که رئیسجمهورشهید، در مسیر بازگشت از بازدید این پروژه به شهادت رسید .
دیدگاه خود را بنویسید