پژوهش «الگوی مطلوب همکاری رسانه‌ای ایران و ترکیه» توسط پژوهش‌های کاربردی معاونت برون‌مرزی صداوسیما منتشر شد.

 به گزارش خبرگزاری مهر، پژوهش «الگوی مطلوب همکاری رسانه‌ای ایران و ترکیه» به‌تازگی توسط پژوهش‌های کاربردی معاونت برون‌مرزی صداوسیما منتشر شده است.

 در این پژوهش، پس از تبیین عوامل و متغیرهای مؤثر در همگرایی و واگرایی ایران و ترکیه در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی – تجاری – انرژی – ترانزیتی، محیط زیستی، تاریخی، فرهنگی، ادبی – زبانی، دینی؛ واکاوی سطوح همکاری دو کشور (دوجانبه، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای)، آسیب‌شناسی دیپلماسی فرهنگی و رسانه‌ای ایران در ترکیه؛ نقش فیلم‌های سینمایی و سریال‌های تلویزیونی در دیپلماسی فرهنگی و رسانه‌ای؛ بررسی سپهر رسانه‌ای حاکم بر ترکیه، تشریح قواعد حاکم بر فعالیت رسانه‌های خارجی و ذائقه مخاطبان در ترکیه؛ الگوی مطلوب همکاری رسانه‌ای دو کشور تشریح شده است.

 پژوهش «الگوی مطلوب همکاری رسانه‌ای ایران و ترکیه» با روش مصاحبه با ۱۵ صاحب‌نظر حوزه ترکیه (در زمینه‌های سیاسی، تاریخی، فرهنگی، دینی، اقتصادی، هنری و رسانه‌ای) و بهره‌گیری از نشست‌های تخصصی، توسط محمود ترابی اقدم، و با نظارت علمی احمد کاظمی نگاشته شده است.

 در بخشی از این پژوهش می‌خوانیم:

 الگوی رفتاری ترکیه تابعی از متغیرهای تاریخی، دینی، فرهنگی، اجتماعی و تحت‌تأثیر تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی است. موقعیت‌محور بودن رویکردهای ترکیه باعث شده است که روابط دو کشور در سه سطح دوجانبه، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای به شکل‌های مختلف پیگیری شود. علاوه بر این موضوع، ساختار و رویکرد متفاوت نظام رسانه‌ای در دو کشور همسایه (دولتی – خصوصی در مقابل دولتی – حاکمیتی)، همکاری رسانه‌ای این دو واحد سیاسی را مسئله‌مند و غامض می‌سازد.

 نقطه عزیمت این پژوهش از این دو مسئله آغاز شده است و پژوهشگر در آن سعی کرده است با واکاوی ابعاد و مؤلفه‌های مناسبات سیاسی، امنیتی، اقتصادی، تجاری، انرژی، گردشگری، ترانزیتی، محیط زیستی، فرهنگی، تاریخی، هنری، ادبی، زبانی، دینی و رسانه‌ای دو کشور، الگوواره‌ای مطلوب جهت همکاری رسانه‌ای سودمند برای طرفین ترسیم کند.

لینک مطلب: mehrnews.com/x33WrG